Lag en koselig julegruppe med julens blomster

| 22. desember 2011 | 0 kommentarer

Rød julestjerne er en populære juleblomst, mange har gått til anskaffelse av opptil flere av disse før jul. I år har vi også klart å oppdrive en rød svibel, som vil passe godt sammen med den røde julestjernen. Om den blir helt rød eller mer lakserosa, vil gjenstå å se når den springer ut. Sammen i en gruppe blir det i alle fall god julestemning.

Som utgangspunkt for denne julegruppen har vi brukt en flettet kurv som vi har kledd med plast innvendig. Plasten er festet til kurven ved hjelp av en stiftemaskin, slik at plasten sitter godt, og så kurven ikke lekker vann. Vi har fylt litt blomsterjord oppe i kurven. Pottene på  julestjernen, svibelen/hyasinten og eføyen har vi fjernet og fylt opp med jord rundt røttene. Så har vi lagt et lag med hvit mose over jorden, som vi plukket i skogen tidligere i høst. En blomsterpinne med fluesopp og noen kongler skaper fin julestemning i julegruppen. Julegruppen vannes forsiktig slik at julestjernen ikke blir stående i vann.

Gruppen egner seg godt som julegave og er vakker med cellofan rundt, men husk å pakk den godt inn om du skal ta en ut i kulda. Julestjerner tåler ikke det minste av kulde, den fryser svært raskt.

Les mer om stell av julestjerne her

Les mer  om stell av svibler eller Hyasineter her.


Tags: , , , , , , ,

Category: Blomsterdekorasjoner, Gjør-det-selv, Jul, Juleblomster

Legg inn en kommentar