Trender våren 2012. Rust, sink og smakfulle plantebord

| 28. januar 2012 | 0 kommentarer

De siste årene har vi sett en stadig økende trend, vi tar interiøret ut på balkongene og i hagene våre. Mye tyder på at denne tendensen vil fortsette i 2012. På vårens Gave og Interiørmesse i Lillestrøm, presenteres det mange interiørelementer som er tilpasset hagelivet.

Oksiderte lykter fra Affari og KJ Collection

Lykter tæret av tidens tann

I en stresset hverdag ønsker vi å skape hygge og kos hjemme. Med levende lys skaper vi en lun stemning. Og mange synes at det gir et ekstra koselig preg på verandaen eller ved inngangsdøren med gammeldagse lykter, i sink eller restent metall. Lyktene skal gjerne se ut som kopier av gamle stormlykter som har stått ute i en gamme låve eller båthus i mange år, og er tæret av tidens tann. En trend vi har sett mye av det siste året er nettopp oksidert metall, og på årets messe fant vi mange rustne lykter. Lykter som ser ut som hus er også noe vi har sett mye av det siste året, her var det sink som var met populært i 2011, men i 2012 skal også disse se gamle og rustne ut.

Trendy med plantebord

Plantebord har også blitt et stadig mere populært element i hagen. Her skal man ha plass til krukker og små hageredskaper, med nostalgisk preg. Plantebordene har også blitt mer dekorative, med forseggjorte detaljer. Plantebordet skal ikke lenger bare være praktisk. Mange vil bare ha de stående for oppbevaring eller utstilling av favorittvekstene. Her skal det også oppbevares vakre potter i sink og krukker i keramikk. De sorte plastpottene er byttet ut med håndlagede papirpotter. Hyssing, plantepinner og andre små detaljer skal også pynte plantebordene. Nostalgi og gjenbruk er nøkkelord, når årets planter skal pottes om.

Gamle kofferter i hagen

Gamle, slitte kofferter er også vært svært populært både til oppbevaring og pynt de siste årene. I år skal koffertene også ut i hagen. Malte kofferter i sink er velegnet for oppbevaring av plastpottene og de kjedelige hageredskapene vi trenger til hagearbeidet. Det hender nemlig vi bruker noen av de gamle (altså de moderne), redskapene som ikke ser ut som de er 100 år også. Da er det fint å kunne oppbevare de slik at de ikke skjemmer ut det vakre plantebordet vårt. Nytt av året er planting i koffert. Rustne kofferter beregnet på jord og planter er et vakkert element i hagen, også slipper man å ødelegge oldefars gamle koffert for å lage en trendy hagen.

Mer om hva årets blomster skal plantes i, kan du lese neste uke her på www.lysthagen.com


Tags: , , , , ,

Category: Hageliv, Messer og festivaler, Trender

Legg inn en kommentar